Date personale

Data nașterii: 01/11/1978

Locul nașterii: București

Cetățenie: Română

Stare civila: căsătorită, un copil

Maria Mădălina Turza - candidat INDEPENDENT pentru Parlamentul European.

Se procesează video-ul...

Bio

Mădălina Turza este un reputat militant pentru drepturile copiilor cu dizabilități din România, cu peste 10 ani de experiență în drepturile persoanelor cu dizabilități, politici de educație incluzivă, psihopedagogie incluzivă, drepturile omului, advocacy, litigare strategică și managementul proiectelor. În prezent, este președinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (www.cedcd.ro), singura organizatie nonguvernamentală din România care oferă servicii juridice copiilor cu dizabilități și familiilor acestora. Madalina Turza are o vastă experiență în gestionarea proiectelor naționale de advocacy, de coagulare a vocii părinților de copii cu dizabilități și este mama unei fetițe cu Sindrom Down în vărstă de 13 ani. Ea este autorul primului studiu național privind sistemul de învățământ special din România, ”Izolați printre noi” (2015), a primului Ghid privind Aplicarea Dreptului la Educație al Copiilor cu Dizabilități în Româniaaa (2018) și a mai multor articole academice privind dreptul la educația al copiilor cu dizabilități. ”Leia și David” este prima carte de copii despre povestea unei fetițe cu Sindrom Down și a fratelui ei geamăn, pe care Mădălina Turza a lansat-o în 2016. De asemenea, este promotoarea primului proiect de lege pentru drepturile copiilor cu dizabilități din Romania.

Mădălina Turza are o diplomă de licență în Științe Politice la Universitatea din București, un Master în Politici de Educație Incluzivă și Psihopedagogie Incluzivă la Universitatea din Minnesoata, USA, un Master in Drept Internațional Umanitar, precum și o serie de cursuri postuniversitare de specializare în domeniul dreptului persoanelor cu dizabilități, al legislației europene privind combaterea discriminării și a comunicării. În 2016-2017, a fost beneficiara unei burse Fulbright/Humphrey a Departamentului de Stat al SUA in domeniul drepturilor persoanelor cu dizabilități.

PREMII

International Women of Courage Award Romania – US Department of State  2016

Successful argument of the case held before the World Bank Inspection Panel  2015

Moot Court Competition National University of Ireland, Galway, Centre for Disability Law and Policy

Premiul Galei Dizabilității      2012

Cea mai bună campanie de comunicare pentru drepturile copiilor cu dizabilități - https://www.youtube.com/watch?v=3-tvCKAnx1I&feature=youtu.be

Premiul VIP – Oamenii Schimbării    2013

Pentru dedicarea și angajamentul față de cauza copiilor cu dizabilități din România

Romanian PR Gala – Silver Award of Excellence 2013

Pentru cea mai bună campanie de lobby și advocacy pentru promovarea unei legi pentru drepturile copiilor cu dizabilități din România – O Singură Voce pentru Dizabilitate

Femeia Anului – Revista Avantaje      2014

Familia mea

Soțul: Silviu Turza

Copilul: Clara Teodora

Clara este fetița mea in vârstă de 13 ani cu Sindrom Down. Ea este motivația și rațiunea evoluției mele personale și profesionale din ultimii 13 ani. Sunt fericită și recunoscătoare că datorită ei am devenit cea mai bună versiune a omului Mădălina Turza.

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER!