Înapoi la listă

Bugetul ZERO pentru dizabilitate la Curtea Constituțională


Sâmbătă, 22 februarie 2019 

Vocile a sute de mii de persoane cu dizabilități și ale familiilor lor răzbat până la Curtea Constituțională a României. 

În ultimele două săptămâni am încercat toate căile de comunicare instituțională cu cei ce decid cum se împart banii din bugetul României pentru 2019 pentru a le semnala că decizia de a transfera în totalitate răspunderea cheltuielilor cu protecția sociala a persoanelor cu dizabilității către autoritățile locale este una primejdioasă pentru ca riscă să lase fără apărare un procent important din populație. Protestele din peste 20 de orașe din țară, sutele de scrisori și amendamentele noastre au fost rând pe rând ignorate de Ministerul de Finanțelor Publice, Primul Ministru, Guvern, Comisiile de specialitate și Plenul Parlamentului. 

Cu argumentele în mână, am decis să ne adresăm Administrației Prezidențiale și am atras din nou atenția asupra faptului că bugetul, în forma adoptată de Parlament, nu alocă niciun leu de la bugetul central pentru salariile asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități, sistemului de protecție a copilului, copiilor din orfelinate și persoanelor cu dizabilități din centrele rezidențiale. Astfel, serviciile de zi cu zi dar si reforma in domeniul dezinstituționalizării adulților cu dizabilități ar fi afectate de o măsura de acest tip. În urma cererii noastre, Președintele României, Ddomnul Klaus Iohannis, a cerut judecătorilor Curții Constituționale sa constate, printre altele, că următoarele prevederi sunt neconstituționale:

1.Prin încălcarea art. 50 din Constituție si lăsând în integralitate în sarcina autorităților locale obligația efectuării acestor cheltuieli de protecție socială, nu există certitudinea compunerii unui buget local care să fie îndestulător și pentru aceste cheltuieli, în special în zonele afectate de o rată înaltă a șomajului și absența investițiilor. 

2.Ignorarea unor prevederi legale speciale în materia interesului superior al copilului și a drepturilor persoanelor cu dizabilități, prin Legea Bugetului. 

3.Încălcarea dreptului la standarde de viată si de protecție sociala adecvate prevăzute in articolul 28 din Convenția Națiunilor Unite privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (CRPD) ratificată prin Legea nr. 221/2010 prevede că persoanele cu dizabilități au dreptul egal la protecție socială. 

Astfel, conform Administrației Prezidențiale, prevederile din Legea Bugetului, prin care cheltuielile cu salariile asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități, sistemul de protecție a copilului și centrele rezidențiale pentru persoanele cu dizabilități sunt lăsate în responsabilitatea integrală a autorităților locale, neexistând niciun leu alocat de la bugetul central de stat pentru acestea, sunt contrare art. 1, alin. (5), pentru neconformitate cu Legea 448/2006, art. 47, privind Nivelul de Trai, art. 50 privind Protecția Persoanelor cu Handicap, art. 120 privind Principiile de Bază ale Administrației Publice Locale și art. 135, alin. (2), lit. (f), privind Crearea Condițiilor Necesare pentru Creșterea Calității Vieții. 

“În cazul de față, stabilirea obligației autorităților administrației publice locale de a suporta din veniturile proprii cheltuielile privind sistemul de protecție a copilului și a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap la nivelul județelor și sectoarelor municipiului București, precum și finanțarea drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor și sectoarelor municipiului București și, în completare, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, fără alocarea resurselor aferente unui astfel de transfer de competență administrativă încalcă principiul descentralizării, așa cum acesta este definit în legea sa cadru. O atare reglementare este contrară art. 120 alin. (1) din Constituție privind principiile de bază ale administrației publice locale, dar și a art. 50 privind protecția persoanelor cu handicap”, se arată în Comunicatul Administrației Prezidențiale. 

__________ 

Ne regăsim într-o situație pe cât de absurdă pe atât de periculoasă și cu posibile consecințe extrem de grave pentru persoanele cu dizabilități care vor fi direct afectate de aceste prevederi. Deja primim zeci de mesaje din țară de la persoane cu dizabilități sau familiile lor care se lovesc de o serie întreagă de greutăți în obținerea drepturilor lor legale. Vreau să subliniez doar că acești oameni, care trăiesc din salariul minim, nu au luxul de a aștepta luni de zile sentințe judecătorești sau reechilibrări de bugete, așa cum ni se promite de la Guvern. Situația lor trebuie să fie clară, și puținii bani pe care îi primesc nu trebuie legați de capacitatea administrației locale de a colecta impozite.” - Maria Mădălina Turza, președinte CEDCD.